current language

ro

CEV - Centrul European pentru Voluntariat

2022-02-28

scris deCoaliția pentru Voluntariat

CEV - The Centre for European Volunteering  - este organizația de referință la nivel european în domeniul voluntariatului.

Așa cum se definesc chiar ei, CEV este rețeaua europeană a peste 60 de organizații dedicate promovării și sprijinirii voluntarilor și voluntariatului în Europa, la nivel regional, național, sau european.

Constituit în 1992, CEV a devenit vocea voluntariatului în dezbaterile de la nivel european, influențând tendințele actuale, dar și provocările acestui sector, oferind sfaturi de politică publică și dezvoltând politici și expertiză pentru decidenții europeni, astfel încât politicile și programele de voluntariat dezvoltate la nivel european să fie eficiente și relevante. 

CEV are membri în 28 de țări europene, lista completă a organizațiilor membre putând fi consultată aici. CEV nu doar reprezintă organizațiile membre, ci le și sprijină în diverse demersuri la nivel local sau național, cu resurse, informații, poziții publice.

Viziunea CEV este aceea a unei Europe în care voluntarii sunt esențiali în construirea unei societăți coezive, sustenabile și incluzive, bazate pe solidaritate și cetățenie activă. Astfel, misiunea CEV este de a oferi leadership colaborativ pentru a crea un mediu favorabil pentru voluntariat în Europa.

România este activ reprezentată în rețeaua CEV - Pro Vobis- Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat este membru deplin din anul 2001. Între 2015 și 2019 Pro Vobis a asigurat și președenția consiliului director, prin Cristina Rigman, care a ocupat o poziție în consiliul de conducere încă din 2005.

CEV este o sursă valoroasă și bogată de resurse în domeniul voluntariatului și vă încurajăm să explorați publicațiile și evenimentele acestora pe website-ul lor, dar și să îi urmăriți în social media - CEV Facebook / CEV Instagram / CEV Youtube / CEV Twitter.

distribuie articolul

proiect derulat de:

partner logo
partner logo
partner logo
partner logo
partner logo
logo volunteering

Sursa ta de informații despre voluntariat în România.

Powered by  

logo linnify

contactează-ne

  • coalitia@voluntariat.ro